torstai 1. syyskuuta 2016

Tehtävä 6

Klassinen muotokuva


Kuudennessa tehtävässä tarkoituksenamme oli kuvata klassinen muotokuva 1800-luvun uusklassismin aikaisia muotokuvia mukaillen. Malli pyrittiin asettelemaan rauhalliseksi, tyyneksi, ylvääksi ja ympäristönsä kanssa tasapainossa olevaksi. Asennon jäykkyyttä vältettiin kiertämällä mallin vartaloa ja asettamalla hänen raajansa hieman kontrapostomaisesti. Tehtävä oli mielestäni helppo ja hauska, ja onnistuin mielestäni hyvin.


Ensimmäisestä kuvasta pidän mallin asennon ja valaistuksen vuoksi. Asento noudattaa kontraposton periaatteita, ja valo tulee sivulta kuten pitikin. Tausta on ehkä hieman levoton ja siellä on paljon eri elementtejä, mutta se toimii silti.


 Toinen kuva on otettu lämpimässä valaistuksessa ja paikassa, joka kertoo mallista jotain. Malli istuu sängyllään, vartalo hieman kiertyneenä. Tausta ei ole liian yksityiskohtainen, vaan tasapainoinen ja rauhallinen värimaailmaltaan.


 Kolmannen kuvan tausta on suosikkini. Seinä on toisella puolella tummempi ja toisella vaaleampi, valo tulee sivulta kuten pitääkin. Sohva luo rauhallista ja tyyntä tunnelmaa kuvaan, sekä taulu on hieno yksityiskohta.


Neljännessä kuvassa on myös lämmin valaistus, sekä tausta tuo kuvaan tietynlaista geometrisyyttä. Malli on keskellä, vartalo kiertyneenä ja tyynenä, kädet hyvässä asennossa. Tausta näyttää mallin asuinpaikan. Kuvanmuokkausohjelmalla olisi voinut tummentaa vasemmanpuoleista seinää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti