maanantai 22. elokuuta 2016

Tehtävä 2

Kultainen leikkaus

Toisessa tehtävässä tarkoituksena oli ottaa kuvia asettaen henkilöitä kultaisen leikkauksen mukaisesti ja saada kuvasta harmoninen. Itselleni tehtävä tuli ehkä hieman liian äkkiä, enkä saanut otettua mielestäni kovinkaan hyviä kuvia.


Ensimmäinen kuva on tumma, muttei jää alivalottuneeksi. Kontrasti on vahva. Henkilön pää on asetettu spiraalin mukaisesti ja pöydällä on sekalaisia elementtejä, jottei kuva jäisi tyhjäksi. Mallin ja elementit olisi voinut asetella paremmin, mutta pidän siitä silti.


Toisessa kuvassa valo tulee oikealta puolelta, ja koiran naama jää pimentoon. Koiran pää on spiraalin mukaisesti, mutta tällä kertaa vasemmalla puolella. Tästä kuvasta en niinkään pidä, koska kuva saattaa vaikuttaa hieman sekavalta eikä valaistus ole niin hyvä mitä se voisi olla.


Kolmannesta kuvasta pidän itse eniten. Kultainen leikkaus toteutuu ja kissan silmät ovat keskikohdan yläpuolella. Valaisu on tasainen ja varjot ovat pieniä eikä kovinkaan vahvoja. Huomio kiinnittyy ensimmäisenä kissan kirkkaanväriseen kuonoon.


Neljännessä kuvassa ihmisiä on enemmänkin kuin vain yksi. Edessä oleva katsoo kameraan ja takana olevat ovat sumeita ja katselevat muualle. Pidän kuvan valaistuksesta ja edessä olevan henkilön pään sijainnista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti