maanantai 15. elokuuta 2016

Tehtävä 1

Arvoperspektiivi & päähenkilö

Ensimmäisessä tehtävässä tarkoituksenamme oli korostaa päähenkilöä ja ns. nostaa hänet jalustalle. Emotionaalista korostamista en ole tätä ennen kovinkaan paljoa kokeillut, joten tehtävä oli jokseenkin haastava.


Ensimmäisessä kuvassa pyrin asettelemaan muut henkilöt taakse hieman 'näkymättömiin', ja saada edessä olevan päähenkilön luomaan suoran katsekontaktin kameraan sekä eristämään hänet muista. Päähenkilön henkilöllisyyttä selvensin myös tarkentamalla vain häneen ja jättämällä taustan sumeaksi. Tämä kuva onnistui mielestäni parhaiten.


Toisessa kuvassa yritin käyttää hyväkseni valaistusta ja taas eristämistä sekä tarkennusta. Taustalla olijat ovat sumeita ja hieman enemmän pimeässä, ja päähenkilön etupuoli on valaistu sekä hän on tarkempi.


Kolmannessa kuvassa tarkennus ei toiminut niin hyvin kun oli tarkoitus, mutta päähenkilön erottaa silti suorasta katsekontaktista ja taustalla olevista sumeista hahmoista. Kuvassa muut henkilöt tekevät jotain muuta, mutta päähenkilö poseeraa, mikä korostaa hänen tärkeyttään vielä enemmän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti